keskiviikko 21. helmikuuta 2018

Kaksivuotissynttärit

Hetki sitten tuli vuosi täyteen hirsitaloelämää. Tänään tulee kaksi vuotta täyteen blogielämää! Ihan absurdia ajatella, että kaksi vuotta sitten olin varmaan hermorohduksen partaalla miettiessäni blogin perustamista.


Talon paikka vähän alle kaksi vuotta sitten


Olin lukenut paljon raksablogeja ja jotenkin tuntui, että omastakin rakennusprojektista piti saada tehtyä oma tarina. Olin sekä innoissani että kauhuissani alkavasta hartiapankkirakentamisesta ja toisaalta oletin/tiesin blogin kirjoittamisen olevan jollain tapaa terapeuttista.

Niinkuin se loppupeleissä olikin. Oli mukava tarinoida esimerkiksi kotimatkalla. Me asuttiin raksa-aikana noin puolentunnin matkan päässä. Usein, kun oltiin yhdellä autolla liikkeellä niin minä kirjoittelin matkalla blogitekstejä ja mieheni, Niko, ajoi kotiin. Sain mukavasti käsiteltyä päivän saavutukset ja saavuttamattomuudet. On ollut jopa huvittavaa lukea noita vanhoja tekstejä!

Vuosi sitten kerroin, että blogista ja sen kirjoittamisesta on tullut mulle tosi tärkeä juttu. Jokaisessa asiassa on kuitenkin varjopuolessa, ja on niitä huonoja juttuja osunut minunkin kohdalle. Onneksi palaute on pääosin positiivista ja asiallista.Talo syyskuussa 2016


Jossain vaiheessa jopa harkitsin blogin lopettamista... Onneksi en päätynyt siihen lopputulokseen! Tässä on hyvä todeta, että lähes asiassa kuin asiassa aika kultaa muistot. Ja aika kulkee kuin siivillä!

Kiitos vielä teille siellä ruudun toisella puolen, ilman teitä tämä kirjoittelu olisi tosiaan kuin päiväkirjan pitämistä. Vaihdoin muuten vähän blogin värimaailmaa, onko parempi lukea uudistettua versiota?Talo lokakuussa 2016


Nyt olen kyllä tarmoa täynnä kirjoittelemaan meidän hirsitaloelämästä, autotallin rakentamisesta, pihojen teosta ja tietysti hirsirakentamisesta ylipäätään!


Talo tänään

4 kommenttia:

 1. Rakennustelineet ovat kuin abstrakti taideteos! ��

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hehe! Tuo oli hienoin kuvaus, mitä olen ikinä kuullut sanottavan rakennustelineistä :D Varsinkin kun puhutaan itsetehdyistä! Pisti ihan naurattamaan ääneen :)

   Poista
 2. Onneksi et lopettanut, tätä blogia on ollut upea lukea! projekti on mielenkiintoinen ja kirjotustapasi on todella kiva, osaat kirjottaa jotebkin niin mukaansa tempaavasti :D odotan mielenkiinnolla autotallista ja pihasta lisäkirjotuksia, sekä ylipäätään hirsirakentamisesta. itse remppaan vaimoni kanssa 95 vuotta vanhaa hirsitaloa, myös siksi hirsirakentaminen on lähellä sydäntä :) ja ylipäätään perinteinen rakentamistapa, mitä hirsirakentaminen on parhaimillaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka! Iso kiitos mukavasta palautteesta ja varsinkin kommentin jättämisestä (niitä ei nimittäin ihan liiakseen tule :D) Jep, oon pyrkinyt kirjoittamaan mulle luontevalla ja aika spontaanillakin tyylillä. Bonusta on tietysti kuulla, että sitä on ollut kiva lukea!

   Oi, että! Remppaaminen vaatii kyllä ihan erilaisia hermoja kuin uuden rakentaminen. Nostan kyllä hattua teille :D Näin talon rakentaneena, uskon tämän olleen helpompi rasti kuin olisi lähtenyt remppaamaan jotain vanhempaa taloa. Vanhoista rempatuista hirsitaloista tulee kyllä upeita, etenkin kun varmaan osittain perinteitä kunnoittaen remontoitte. Siinä saa käyttää kekseliäisyyttä ihan eri tavalla!

   Autotallin teko on kyllä edennyt sellaisella etanavauhdilla, etten olis koskaa uskonut.. Mutta eiköhän me saada seinät ja katto levytettyä ennen juhannusta :D

   Energistä kevättä!

   Poista

Kommentit ja kysymykset ovat tervetulleita!