lauantai 3. helmikuuta 2018

Ensimmäinen vuosi hirsitalossa

Siitä päivästä, kun vihdoin saimme oman hirsitalon muuttovalmiiksi, on kulunut tasan vuosi! Facebook muistutti minua vuosi sitten tehdystä julkaisusta muuttopäivältä. Jokainen tietää sen tunteen, kun pääsee muuttamaan uuteen kotiin. Oli se sitten vuokra- tai omakoti. Uuteen kotiin muuttaminen on varmasti monelle muullekin iso ja tunteikas juttu. Ajattelin avata vähän ajatuksia ja tehdä vähän kuvapäivitystä, millaiselta meillä nyt näyttää (olohuoneen ja eteisen osalta)! 
Vaikka ollaan asusteltu talossa jo aika pitkään, on kodin sisustaminen vielä auttamattomasti vaiheessa. Meillä on autotallin ja pihan teko kesken, joten emme ole vielä oikein päässyt sisustuspuolen kimppuun. Hiljaa hyvä tulee, eikö vain? 
Heti ulko-oven avattua näkymä aukeaa kohti avaraa olohuonetta. Valo oikein tulvii sisään ikkunoista jopa pilvisellä säällä. Vaalea, luonnollisen sävyinen hirsi sopii ehdottomasti meidän tyyliin ja tänne metsämaisemaan.  

Eteisen vaaleampi graniittilaatta luo mukavaa kontrastia olohuoneen tummaan tammiparkettiin. Seinien lämmin harmaa puolestaan toimii mielestäni tasapainottavana ja yhdistävänä värinä.

Meillä oli alunperin tarkoitus laittaa eteiseen iso kaapisto, mihin voi laittaa takit ja muut ulkoiluvaatteet. Tulimme kuitenkin siihen päätökseen, ettemme tarvitse kaapistoa ainakaan nyt mihinkään. Iso vaatehuone eteisessä ajaa hyvin kaapiston asiaa. Siellä on hyvin säilytystilaa ulkovaatteille. On meillä toki yksi naulakko eteisessä, ettei tarvitse aina rampata vaatehuoneessa.

Me saatiin Nikon suvun vanha lipasto samalla, kun muutettiin tänne. Se on löytänyt paikkansa eteiseen sijaistamaan kaapistoa. Siihen kertyy helposti turhaa romua, mutta koen kuitenkin sen olevan tarpeellinen tuossa. Eteisessä on hyvä olla taso, mihin voi laskea tavaroita käsistään.
Olemme vielä toistaiseksi nauttinut olohuoneen väljästä ja vanhojen huonekalujen tunnelmasta. Onneksi maisema ja talo itsessään on sen verran mukava, ettei olohuoneen sisustuksella ole niin merkitystä :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit ja kysymykset ovat tervetulleita!