torstai 25. tammikuuta 2018

Rakenna ja Remontoi sekä muistoja oman hirsitaloprojektin alusta

Auringon pilkahdus pirteässä talvisäässä saa kyllä ihmeitä aikaan! Tuntuu kuin olisi herännyt todenteolla :D Auringon valo ja tulevan viikonlopun Rakenna ja Remontoi- messut saavat mielen virittymään siihen hetkeen, kun itse haaveilimme omasta hirsitalosta. Toki mieleen palaa myös mietinnät eri talovalmistajien välillä ja lopputulokseen pääseminen. Kirjoittelin aiheesta tarkemmin blogin alkumetreillä. 

Erityisen mieleenpainuvana muistan sen päivän, kun pitkän suunnittelun jälkeen hirsikehikko alkoi valmistua pala palalta. Hirsikehikon kasaaminen ei ole rakettitiedettä, mutta sujuu kuin palapelin kokoaminen ammattimiehiltä. Me otettiin kehikon kasaaminen suosiolla ammattiporukalta ja jatkettiin siitä eteenpäin itse.
Toukokuun loppupuolella 2016 oli lämmintä ja aurinkoista. Ja muutamassa päivässä meillä oli tontilla jo kaksi ihan oikeaa hirsirakennusta: talo ja autotalli! Sitä onnellisuudentunnetta ei voi kyllä koskaan päästää unohtumaan.
Rakennusmessut ovatkin oiva paikka päästä juttelemaan eri talovalmistajien kanssa ja asiakkaana pääsee heti käsiksi, siihen minkälainen mikäkin toimija on. Asiaa voi ajatella myös kahdelta eri kantilta. Näin hirsitaloedustajana koen messut ainutlaatuisiksi tilaisuuksiksi, sillä siellä myös minä saan paljon. Saan kuulla usein pariskuntien ja perheiden haaveita omasta hirsitalosta. Moni voi olla jo onnistunut myymään edellisen asunnon ja etsii nyt kuumeisesti tonttia, että pääsisi rakentamaan jo keväällä. Moni kaipaa tukea toimivan pohjan suunnitteluun. Jollain on jo valmiit kuvat mukana. Osa tekee hartiapankkina ja toinen osa taas suosii mahdollisimman valmista kokonaisuutta.

Jokainen tapaus on omalla tavallaan uniikki. Siksi tämä onkin hyvin antoisaa työtä!
Toivottavasti moni tulevaisuuden hirsikodin omistaja löytää tiensä Rakenna ja Remontoi-messuille! 

2 kommenttia:

  1. Hei kiitos kaikista vinkeistä, mitä annoit tuossa edellisessä postauksessa, minähän innostuin siitä tervemaalista. Eikö ole ihana kun tuo yllä oleva vaihe on ohi :).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eipä kestä, kiva jos voi olla avuksi😊 Joo ehdottomasti nautin tästä kodissa asumisesta enemmän vaikka oli siinä rakentamisessakin oma viehätyksensä😂

      Poista

Kommentit ja kysymykset ovat tervetulleita!