sunnuntai 13. marraskuuta 2016

Tyytyväisesti kohti talvea

Meillä on ollut lattialämmitys päällä jo useamman viikon. Kerroinkin, että pari päivää lämmiteltiin sähköllä ennen kuin saatiin vesi-ilmalämpöpumppu kytkettyä. Alkuhankaluuksien jälkeen ollaan löydetty aika sopiva lämpötila, sillä aluksi oli ihan pirun kuuma! Varmaan lähes 30 astetta :D

On tää hirsi vaan niin älyttömän nättiä!

Myös sisävessa on toiminnassa! Ihan tajuttoman luksusta, ettei tarvitse rämpiä pihalle pakkaseen enää… Ja saa pestä kädet lämpimällä vedellä sekä ottaa kahvivedet suoraan hanasta. Voiko ihminen oikeasti olla näin onnellinen noinkin arkipäiväisistä asioista..?

Onnellisuus loppui perjantai-iltana hetkeksi. Panospuhdistamoon tuli eka häiriö! Tietenkin illalla, pimeässä jouduttiin tutkimaan asiaa… Ohjauspaneeli, mikä on meillä nyt teknisessä tilassa väliaikaisesti, piipitti ja näytti, että puhdistamon veden pinta on liian korkea. Ensimmäinen ajatus oli, että poistoletku olisi jäätynyt.

Panopuhdistamo kytkettiin vasta vähän aikaa sitten, eikä se ollut tehnyt vielä yhtään ”panosta”.  Niko rupesi tutkimaan asiaa tarkemmin ja selvitti asiaa myös itse puhdistamon luona. Meille on ajettu vähän täytemaakasoja pihalle, ja jouduttiin rämpimään hirveiden hiekkakasojen läpi, että päästiin panospuhdistamon luokse.

Puhdistamo näytti vikakoodia E033, mitä ei löytynyt suomenkielisestä  käyttöoppaasta. Tässä vaiheessa alkoi olla pinna jo aika kireällä, ainakin Nikolla. Löydettiin kuitenkin ruotsinkielisestä oppaasta vikakoodille selvennys. Niko teki puhdistamoon pari kertaa koepumppauksen ja yhtäkkiä toisen koepumppauksen jälkeen VIKA OLI POISSA!

Vikaa selvitellessä ehdittiin kyllä kirota koko panospuhdistamon hankinta. Esimerkiksi umpisäiliön kanssa ei varmasti tulisi tällaisia häiriöitä, toki muita ongelmia voisi esiintyä. Pidetään peukkuja, ettei tulisi isompia ongelmia! Kai noiden laitteiden pitäisi olla aika toimintavarmoja, ainakin sellaisessa uskossa olen ollut.

Kuten otsikkokin kertoo, niin me olemme valmiina talveen!  Väliaikaisista ulko-ovista on yhtä lukuun ottamatta luovuttu :D En ollut ajatellutkaan, kuinka paljon ovet vaikuttavat talon yleisilmeeseen. Eikä lämpö pääse enää karkaamaan ovista.

Erkkerin ulko-ovi paikoillaan

Ensi viikolla päästään ehkä jo varovasti lämmittämään meidän ihanaa leivinuunia.Vielä vähän hirsinurkasta lähikuvaa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit ja kysymykset ovat tervetulleita!