keskiviikko 26. lokakuuta 2016

Askel lähempänä maalia - yksi vessa laatoitettu

Otettiin Nikon kanssa reilu viikko sitten raksa-vapaapäivä ja suunnattiin auto kohti Vantaan kauppoja. Oltiin suunniteltu shoppailureissu huolella ja tehtiin täsmäiskut yhteensä neljään myymälään, ja yhdessä niistä käytiin kaksi kertaa :D Saatiin ostettua kylppärin ja sen yhteydessä olevan pikkuvessan laatat. Valittiin myös sopivat laatat "vierasvessaan" toisesta liikkeestä.

Oli aika tukala reissu kaiken kaikkiaan. Toisen laattakaupan valaistus oli ihan päin honkia, kun kaikki laatat näytti siniseltä… Jonkun lapsi huusi kurkkusuorana… Lisäksi meillä oli kauhea kiire, sillä kauppa oli menossa juuri kiinni… Ja kaikki laatat näytti jotenkin liian erikoisilta…

Kuin ihmeen kaupalla löydettiin kivat seinä – ja lattialaatat myös ”vierasvessaan”. Noin viisi minuuttia kaupan sulkemisajan jälkeen myyjä sai printattua meille kuvat ja tiedot valitsemistamme laatoista. Ei tehty tilausta kuitenkaan enää samaan rysäykseen.

Pari päivää kyseisen shoppailureissun jälkeen uskallettiin tilata laatat. Käytiin noutamassa ne myymälästä eikä enää meinattu edes tunnistaa valitsemiamme laattoja! Tai no lattialaatan sävyn muistaminen mallilaatoista tuotti ainakin Nikolle vähän päänvaivaa :D Käytiin samalla reissulla hakemassa kalusteet ”vierasvessaan”.

Saatiin laatat ja kalusteet turvallisesti perille ja sitten alkoi pähkäily sopivasta laattajaosta. Laattajaon päättämiseen meni varmaan kaksi minuuttia. Päädyttiin sekajakoon seinälaatoissa.

Laatat paikoillaan!
Laatat saumattu ja taso paikoillaan. Lattialaatta jo suojien alla.


”Vierasvessan” seinien ja lattian laatoitus meni vajaassa kahdessa päivässä. Ja pirun hyvännäköinen vessa tuli! Just meille sopiva :D Vinkkinä tuollaisesta kuusikulmaisesta laatasta haaveilevalle: kannattaa suunnitella laatoitus erityisen hyvin hukkaprosentin vähentämiseksi! Meillä meni hetki laattajakoa miettiessä, mutta se kannatti! Hukkaprosentti oli ihan minimaalinen :D 4 kommenttia:

 1. Wau, teillä etenee hommat nyt vauhdilla! :) Ja hyvältä näyttää!
  Meillä on heinäkuussa aloitettu hirsitaloproggis päällä ja aina innolla seuraan teidän projektia. Mekin miehen kanssa kahdestaan pykätään tupaa pystyyn, joten kovin tutulle tuntuu kirjoittamasi jutut. Blogistasi saa aina tsemppiä, että kyllä mekin vielä päästään tuohon ja tuohon vaiheeseen. :)
  Kivaa, kun jaksat kirjoittaa blogia kaiken raksakiireen keskellä ja tsemppiä rakentamiseen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana kommentti, kiitos siitä! Kiva, että täältä saa raksainspiraatiota :) Olen alkanut panostaa ajankäyttöön nyt erityisen paljon. Tulee usein kirjoiteltua tekstejä esim.auton kyydissä jos Niko ajaa, muuten ei oikein ole ns.joutoaikaa :D Tuleeko teille yksi- vai kaksikerroksinen talo? Missä vaiheessa teidän projekti on? Onko jo säältä suojassa :)? Tsempataan toinen toisiamme, niin kyllä nää torpat vielä valmistuu! Mukavaa syksyn jatkoa :D

   Poista
 2. Tehdään yksikerroksista ja ollaan juuri parahiksi saatu yläpohja umpeen ja villaa katolle, eli enää ei tarvitse värjötellä kylmässä. :) Ollaan tämä tavoite silmissä paahdettu menemään koko syksy ja ajateltiin, että sitten sitä voi vähän hengähtää, kun saa lämpöä taloon, mutta eihän sitä malta! :D Hommaa kun kuitenkin riittää ja aina uusia tavoitteita siintää edessä. Juuuu, kyl nää valmistuu! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh! Kuulostaa mahtavalta! No sitten viimeistään pääsee hengähtämään, kun on talo muuttokunnossa :) Sen kyllä on huomannut, että projekti vie niin mennessään ettei malta oikein tehdä mitään muuta

   Poista

Kommentit ja kysymykset ovat tervetulleita!