sunnuntai 25. syyskuuta 2016

Tunnelma tiivistyy

KAIKKI ikkunat on nyt saatu paikoilleen! Nythän meidän puumökki alkaa näyttää jo ihan oikealta hirsitalolta :D Joku on saattanutkin lukea aiemman tekstin, missä kerroin jo ikkunan asentamisprosessista hieman tarkemmin.Talosuunnittelun alkuvaiheissa ensimmäinen toiveeni oli erkkeri isoilla ikkunoilla ja yläkolmiolla. Nyt haaveista tuli totta ja ollaan molemmat enemmän kuin tyytyväisiä! Ei muuten puutu ainakaan valoa meidän olkkarista. En malta odottaa, että päästään istuskelemaan sohvalle ja ihailemaan kaunista maisemaa pellolle ja metsän laitaan.


Pakko kertoa tähän väliin, että näin aivan järkyttävää painajaista viime yönä… Alkaa vissiin Räntsilaiffi pyöriä unissakin aika vahvasti :D Joku oli rakentanut yön aikana metsän laitaan (juuri meidän paraatinäköalapaikalle) ison hirsitalon ja hevostallin. Unessa mietin, että miten tämä voi olla mahdollista, ettei meiltä pyydetty edes naapurinkuulemisia ja miten on mahdollista rakentaa tuollainen kompleksi yhdessä yössä :D

Uskon vahvasti, ettei tämä uni ollut totta. Onneksi pääsen ihan pian tarkastamaan tilanteen omin silmin.

Toinen keittiön ikkunoista ja oikealla meidän maakuhuoneen ikkuna

Sitten taas ”asiaan”! Ollaan säästetty järkyttäviä ulkopuolen rakennustelineitä nyt aika pitkään, ja hyvä niin! Oli kuulemma aika turkasen painavia ja hankalasti käsiteltäviä nuo korkealle tulevat ikkunat. Siellä oli neljä miestä ja jokaisella tärkeä homma ikkunan asentamisessa. Itsehän olin juuri tuolloin töissä, joten pääsin KERRANKIN nauttimaan vain valmiista lopputuloksesta, ilman tietoakaan kuinka haastavaa se oli :D. Iso kiitos vain ahkerille miehille!

Kun ikkunat oli asennettu, tuuleminen talon sisällä heikkeni huomattavasti. Toki oviaukoista pääsi silti tuulemaan ihan pirusti! Aloitettiin siis väliaikaisten ovien askartelu, sillä ei viitsitä asentaa vielä kunnon ovia, etteivät ne saa turhia kolhuja rakennusaikana. Nyt se hirveä ralli oviaukoista vasta alkaakin, kun aletaan tehdä väliseiniä.

Pääsisäänkäynnin väliaikaiset ovet

Meille on kertynyt kunnon varasto kaikenlaista puutavaraa rakennustelineiden ja anturamuottien jäljiltä. Niinpä käytiin tekemässä löytöjä pihalta, ja löydettiin oikein kivasti talon rautavihtrillikäsittelyyn sopivia vanerilevyjä oviksi! Vanerilevyt saivat osakseen rautavihtrilliä, kun maalattiin taloa ja sateiden ansiosta sitä roiskui myös ulkopuolen rakennustelineiden päälle.

Sitten ei muuta kuin saranat paikalleen ja ovi on valmis!

Vetäminen toki jatkuin edellä mainituista toimista huolimatta… Vedettiin vielä uretaanit ikkunoiden sivuosiin ja askarreltiin villat yläosiin painumisen vuoksi, niin loppuipahan tuulen tuiverrus!

Kahden pienemmän makuuhuoneen ikkunat

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit ja kysymykset ovat tervetulleita!