keskiviikko 14. syyskuuta 2016

Ekat savut!

Savupiippu otti ja valmistui tuossa muutama päivä sitten. Niin se vaan nousi ja nousi, kunnes meni katon läpi! Meille muurattiin yhden tiilen piippu. Korkeutta savupiipulle tuli liki 7 metriä, joten luulisi ainakin, ettei tule vetämisongelmia :D Huminalla tuli savua, kun oltiin Nikon kanssa autotallin katolla ja Olli soitti meille talon puolelta ja kertoi tuikanneensa jonkun paperitupon palamaan.

Puolet sivuista tasoitettu!

Aika tukalaa oli muurata telineiltä käsin kattotuolien välistä ja kantaa laastisankkoja ylös. Tänään vedettiin piipun kahdelle sivulle tasoitteet ja huomenna sitten toisille sivuille. Laitettiin myös primerit ja tasoitteet tulevan leivinuunin kohdalle. Nyt päästään sitten odottelemaan leivinuunin saapumista!

 
Tasoitetta ja lautaviritelmät

Siihen tosin menee vielä hetki… Tehtiin täyskäännös leivinuuni-suunnitelmien kanssa. Vaihdettiin leivinuunin materiaali täysin! Istuttiin pari iltaa sitten (kerrankin) kotisohvalla ja tuumattiin molemmat, ettei halutakaan sitä leivinuunia, mikä ”päätettiin” vuosi sitten.

Emme olleet pohtineet koko leivinuuni-asiaa sen enempää lähiaikoina, kunnes se tuli nyt ajankohtaiseksi. Vanhat suunnitelmat ja toiveet taisivat puskea läpi väkisin. No lohduttavaa sentään, ettei oltu vielä tilattu mitään! Ja toki se, että molemmat oltiin asiasta täysin samaa mieltä. Palataan tähän leivinuunin materiaalin vaihdokseen vielä lähiaikoina tarkemmin!


Pohdiskeltiin samalla,  pitäisikö savupiippu päällystää jollain, esimerkiksi kivilaatoilla tms. Alun perin ajateltiin jonkinlaista päällystystä, mutta taidettiin jo välissä tyytyä pelkkään antiikkilaastiin… Valkoinen väri ei oikein miellytä kumpaakaan, joten nähtäväksi jää, miten ratkaistaan tämä ongelma… Olisiko jollain lukijalla hyviä ehdotuksia? 


Pisan kalteva torni. GoPron linssi tekee ihmeitä :D

2 kommenttia:

 1. tämä vinkkihän ei tuu kuin pari vuotta myöhässä, mutta jos haluaa vetää muurin antiikkilaastilla eikä välitä valkoisesta, niin sekottaa joukkoon hieman tavallista saumauslaastia, siis sellasta mitä käytetään laatotuksista, niin saa värjättyä hienosti :) tai sitten käy hakemassa väripigmenttiä esim. Bauhaussista, ja sekoittaa sitä joukkoon. Teille tästä vinkistä tuskin enään on apua, mutta jos joku muu lukija sattuu tarvitsemaan. todella mielenkiintoinen projekti ja blogi teillä, luin yhden kirjoituksen, niin oli heti pakko alkaa lukemaan alusta asti kaikki kirjoitukset, tähän kohtaan oon päässyt ja hyvälle näyttää! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hehe,kiitos kuitenkin. Tuo voi olla tosiaan jollekulle tärkeä vinkki! Eikös se kuitenkin oo niin, että parempi myöhään kuin ei milloinkaan..? Loppuviimeinhän me päällystettiin piippu Hopealoimu-kivellä ja tuli kyllä hieno ja varaa lämpöä tosi kivasti! Mutta tosiaan tuollalailla saisi kivasti laastiin vähän väriä. Valkoinen kun ei oikein ole se "meidän juttu"...

   Oi,että onpa kiva kuulla! Harmillisen vähän tulee aina kommentteja, joten on kyllä tosi kiva saada vieläpä positiivinen kommentti :) Tää on ollut ja on edelleen kyllä mukava projekti ja pääsi hirsikärpänen kyllä puraisemaan pahemman kerran! Kevättä kohti mennään ja kohta tuolta pihalta alkaa löytyä työnsarkaa...

   Mukavaa alkavaa kevättä sinulle!

   Poista

Kommentit ja kysymykset ovat tervetulleita!