sunnuntai 10. heinäkuuta 2016

Tehokkaat vinkit onnistuneeseen treenipäivään raksalla

Ennen raksajuttuja kävin säännöllisesti salilla. Olin päättänyt jo aiemmin, etten aio käydä treenaamassa rakennusaikana. Päätös ei ollut helppo, mutta ehdottoman oikea. Ei työpäivän ja raksaillan tai raksapäivän (yleensä 10-17 h) jälkeen ole oikein puhtia enää lähteä salille. Raksailun edetessä olen tajunnut, että jokainen raksapäivä on ihan hitonmoista treeniä ja päätin koota vinkkejä onnistuneeseen treenipäivään!

Osb-levyä läheltä

  • Vie itsesi talonrakennustyömaalle, jossa on alkamassa katon levytys.

  • Työskentele yli 8 tuntia noin 30 asteen kulmassa olevalla katolla. Jos haluaa ultimaattisimman pohjerääkin, niin kannattaa ottaa naulapyssymiehen rooli. Jos taas kaipaa kokonaisvaltaisempaa treeniä, niin silloin levyjen nostelu ja paikoilleen asettelu on paras valinta! Silloin jalat saa hapotusta katolla liikkumisesta ja yläkroppa levyjen paikoilleen paukuttelusta.


Kerroinkin jo aiemmin tuosta levysekaannuksesta, mikä kävi. Meille piti alun perin tulla wisavaneria, mutta tontille paukahtikin osb-levyä, mitä toisinaan saa kyllä paiskoa jonkin verran saadakseen sen paikalleen.

  • Jos haaveilee pääsevänsä katon levytyksessä helpolla, niin silloin kannattaa ottaa nosturimiehen paikka! Nosturihan nostaa levyt katolle, jolloin voi itse ottaa vähän iisimmin. (Todellisuudessa ei näin ollut ainakaan meillä, sillä jokainen pakasta vedetty noin 40 kiloa painava levy piti kääntää ja jaotella yleensä kolmen levyn nippuun, laittaa nostoliinat paikalleen ja nostaa levyt katolle. Nostaessa piti olla aika tarkka, ettei teilaa ketään katolta alas :D)

  • Tässä vaiheessa ei tarvitse edes muistuttaa jatkuvan staattisen jännityksen pitämisestä, sillä se tulee kyllä luonnostaan! Palautumiseen suosittelemme ehtaa mallasjuomaa. Seuraavana aamuna varmasti tuntee tehneensä todellisen treenin.
Saatiin siis autotallin reilu 150 neliöinen katto levytettyä eilen. Helppoa se ei ollut, mutta sää oli mitä loistavin. Lämmin, muttei liian kuuma. Lisäksi saatiin lisää käsipareja, jolloin työskentely katolla oli sujuvaa. Ruokapalvelu pelasi myös tosi hyvin! Saatiin aamupalaksi vastapaistettuja perunarieskoja, lounaaksi kunnon grilliruoka ja lettuja :D Onnistunut päivä siis kaiken kaikkiaan. Kiitos vielä kaikille huipputyypeille, ilman teitä ei olis autotallin kattoa levytetty.Maanantaina aloitellaan aluskermin laittamista. Sitten alkais olla molemmat rakennukset sateensuojassa!

Kattotuolien väliin jää hauska koloEi kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit ja kysymykset ovat tervetulleita!