sunnuntai 24. huhtikuuta 2016

Sokkelin muurausta

Nyt on viikonloppu paiskittu hommia. Sokkelin muuraus on aloitettu! Meille tuli uretaanieristeinen harkko, koska ns.perusharkon leveys ei riittäisi tuolle 230 mm leveälle hirrelle. Noh, tuleepahan ainakin hyvin eristetty sokkeli samalla. Perjantai meni kamoja kasatessa ja valmistellessa paikkoja sokkelin muurausta varten. Saatiin kuormallinen tavaraa: muurausbetonia 6000 kg ( eikä taida edes riittää), harjateräksiä, teräsverkkoa ja tiiliä.

Ensimmäiset harkotLauantaina alkoi sitten armoton muuraus! Sussun iskä, Olli, vastasi harkkojen asettelusta. Me muut kannettiin laastia (voi jukra, että sitä sai kantaakin, kun laastia meni 1000 kiloa), liippailtiin laastia, kannettiin harjateräksiä, muokkailtiin harkkoja ja kaikkea muuta. Lauantaina päästiin siis kovaan vauhtiin.

Lauantain aikaansaannos

Sunnuntaina meno vain koveni, kun saatiin vielä pari lisäkättä. Nyt on yli puolet talon sokkelista tehty! Hurjan hyvä ja väsynyt fiilis. Saatiin vielä päivän päätteeksi peitellä valmiit muuraukset tulevan yön rankkasateita varten! Saa nähdä, miten laastit kuivuu näillä keleillä… Raksa siisteytyi myös huomattavasti, kun oli pari kätevää leidiä huiskimassa.

Sunnuntai ilta: vihreällä pressulla on peitetty valmiit 4 kerrosta muurattua sokkelia. Kolme valmista sivua!

1 kommentti:

  1. Sokkelin muuraus täydessä vauhdissa. Hyvännäköinen tontti ja kivalla paikalla :)

    VastaaPoista

Kommentit ja kysymykset ovat tervetulleita!