lauantai 19. maaliskuuta 2016

Metsänraivausta

Metsätyöt alkaa olla voiton puolella! Moto oli pari päivää hommissa ja niin saatiin muutamat hehtaarit metsää harvennettua. Ajokone ajeli tänään puita metsästä ja pian on kaikki puut pinoissa. Harvennushakkuu sujui kyllä tosi hyvin ja hyvällä aikataululla. Mielessä pyörii edelleen vahvasti tuo louhintojen viivästyminen eikä niitä ole vieläkään saatu päätökseen murskauksen osalta. Kerroinkin siitä enemmän täällä 

Mulla oli joku tosi tyhmä stereotyyppinen vaikutelma noista metsäkonekuskeista. Kuvittelin kaikkien olevan jurmuja ukkoja, jotka ei pahemmin pihahda. Ennakkoluulot sai kyytiä oikein olan takaa, kun saatiin ehkä maailman mukavimmat konekuskit.

Kyllä on hyvä fiilis. Täytyy sanoa, että on pirun tehokasta ja nopeaa tuo metsäkonetyöskentely. Ainakin kun vertaa koivikkoon, mikä raivattiin kesällä itse käsipelillä.


Pihatie tulee kulkemaan koivikon vasenta laitaa pitkin


Tehtiin puukauppasopimus jo hyvissä ajoin viime kesänä. Jännitin kuitenkin aika paljon, saataisiko metsätyöt hoidettua tämän talven aikana. Pelkäsin, ettei lunta tulisi riittävästi ja hakkuu jouduttaisiin siirtämään seuraaalle talvelle. Onneksi näin ei kuitenkaan käynyt. On hienoa, että saadaan tehtyä kaikki maisemaa muokkaavat hommat tehtyä ennen kuin muutetaan räntsille. Ei tarvitse sitten ensi talvena enää stressata asialla!


Autotallin takaa lähtevä pulkkailurinne

Moton tie kohti tulevaa oleskelupihaamme

Tässä vielä tulevalta oleskelupihalta

Osa puupinoista


Siinä vähän mäntyä


Osa ensi talven polttopuista

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit ja kysymykset ovat tervetulleita!