sunnuntai 4. kesäkuuta 2017

Inspiraatiota etsimässä

Viimeiset pari viikkoa olen odottanut inspiraatiota, että aloittaisin ikkunoiden ja ovien vuorilautojen maalaushommaa. Ensin iski aikuisikäni ensimmäinen oksennustauti. Siitä toipuminen kesti yllättävän kauan. Sitten reilu viikko sen jälkeen iski flunssa ja armoton kurkkukipu. Kroppa taitaa olla edelleen vähän tiltissä rakentamisesta ja työn teosta ilman kunnollista lomaa. (Me ollaan viimeksi lomailtu kunnolla 2015 talvella :D). Ollaan Nikon kanssa oltu molemmat vähän niin kuin ruumiillisen työn kiellossa. Nikolta meinasi murtua ranteet ja mulla on ollut sormessa jännetupentulehdus! 

Ei siis kauhean vahvasti ole alkanut tämä kesä. Tylsää, kun ei pysty tekemään asioita, mitä pitäisi ja haluaisi tehdä. Edellä mainitun vuoksi blogissakin on ollut hiljaista. Kun on kipeä, niin ei voi tehdä mitään, mistä voisi kertoa jotain mielenkiintoista…


Meidän omaa lähimetsää


Tänään päätin käydä pienellä metsäkävelyllä meidän metsässä ja siitä innostuneena rupesin kirjoittelemaan!


Metsässä oleva pikkumökki kauniin harmaana


Sain toivepostia rautavihtrillikäsittelyä ja ikkunan vuorilautoja koskien. Ihana lukijapalaute toi mulle paljon inspiraatiota ja aionkin aloittaa maalausurakan heti, kun kurkkukipu ja flunssa on selätetty. Toivottavasti siis ensi viikolla! Talosta tulisi kertaheitolla paljon viimeistellymmän näköinen.
Käsittelemättömät ikkunan vuorilaudatkin ovat saaneet osakseen rautavihtrilliä sateiden vuoksi. Meillä se ei haittaa, kun maalataan ne kuitenkin mustiksi

Haaveilen, että saisin sumuteltua painepesurilla varovaisesti hirsipinnat. Rautavihtrillin ”huono” puoli on suolojen nouseminen hirren pintaan. Meillä se vielä korostuu vähän enemmän, kun hirren ja hirsipaneelin päivetysero oli niin suuri, kun käsiteltiin ne viime kesänä eikä olla huuhdottu niitä ollenkaan. Vesi- ja räntäsateet ovat huuhtoneet seiniä aika mukavasti, mutta paikoitellen hiukan epätasaisesti. Niinpä olisi kiva saada huuhtaistua seinät ja sen jälkeen maalata ikkunoiden ja ovien vuorilaudat mustalla Suomen Luonnonmaalien Tervatex tervamaalilla. En malta odottaa sitä ihanaa tervan tuoksua, mikä sitten leijailee pihapiirissä!
Tästä hirrestä täytyy jossain vaiheessa kyllä askarrella jotain!2 kommenttia:

  1. Hei! Miten olette estäneet hiirien pääsyn taloon? Miten olette suojanneet esim ikkunanympärystät ja painumavaran kohdat. Onko sokkeliin mahdollista laittaa joku hiiripelti tms?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heippa! Meillä ei hiiriongelmaa onneks ole, kun on maanvarainen betonilaatta eli tuolla alapohjassa ei ole mitään ryömintätilaan tms☺️ Kyllähän ne taitaa jotain verkkoja käyttää jos on mahdollista, että eläimet pääsisi alapohjaan. Ikkunoiden kohdissa yläpuolelle on jätetty painumavara mikä on täytetty villalla. Sisäpuolelta liimattiin ja niitattiin ilmasulkupaperi vielä tiivistämään. Toki sitten on vielä ikkunan vuorilaudat sisä-ja ulkopuolella 🙂 Toivottavasti vastauksesta oli apua!

      Poista

Kommentit ja kysymykset ovat tervetulleita!