tiistai 2. toukokuuta 2017

Näin hyödynnät hirsirakennetta

Ihanaa ja aurinkoista kevättä kaikille! Ajattelin kertoa teille vähän, miten me ollaan onnistuttu hyödyntämään hirsirakennetta, erityisesti olohuoneemme hirsipalkkia.
Talosuunnittelun alkuvaiheessa meille selvisi, että erkkerin vuoksi olohuoneeseen tulee tehdä kantava palkki hirrestä. Rupesimme heti ideoimaan, miten voisimme hyödyntää tulevaa palkkia. Olimme samoihin aikoihin reppureissaamassa Kaakkois-Aasiassa ja yhdessä majapaikassamme oli kuistilla aivan huikean mukava, venyvä riippumatto. Päätimme, että meidän on pakko laittaa olohuoneeseen samanlainen riippumatto!

Saimme metsästää kyseisiä riippumattoja tovin, mutta lopulta löysimme ja ostimme kaksi riippumattoa. Nyt, reilu kaksi vuotta reissun jälkeen saimme vihdoin riippumaton paikoilleen.


Nostosilmukka ja karabiinihaka


Hirsipalkki on kahden hirren korkuinen ja sen pitää kasassa kierretanko. Kierretanko oli alhaalta kiinni hattumutterilla ja yläpuolelta  mutterilla. Niko keksi, että ostetaan nostosilmukat hattumuttereiden tilalle. Sitten tarvittiin vielä jykevät karabiinihaat jokaiseen kiinnikkeeseen.


Nostosilmukat hirsipalkissa


Hirsipalkissa on yhteensä 7 nostosilmukkaa, joten riippumattoa voi liikutella helposti ja sen saa nopeasti myös otettua pois jos sille ei ole käyttöä.  Kyllähän tuohon saisi esimerkiksi keinunkin helposti. Vinkkinä lapsiperheille!
Laitettiin vielä palkin erkkerin ikkunoiden puolelle leuanvetotanko. Tanko ei näy ollenkaan toisesta suunnasta, sillä mitenkään kaunis näkyhän se ei ole. Tanko on kovin korkealla, joten siihen täytyy kiivetä tuon pikkupöydän päältä :)

Sisustus on edeleen ihan vaiheessa, mutta ehkä me vielä jonain päivänä saadaan vähän lisää sisältöä tähän taloon :DTalo noin mäen puolivälistä kuvattuna

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit ja kysymykset ovat tervetulleita!