sunnuntai 4. joulukuuta 2016

Vihreästi kohti valmiimpaa huonetta

Nyt on saatu yhden makuuhuoneen kaikki seinät käsiteltyä! Tässä huoneessa meillä on kaksi hirsiseinää ja kaksi kipsilevyseinää. Haluttiin tehdä huoneesta ”metsämäinen”, vihreä, luonnonläheinen makuuhuone. Huone on toinen ns.ylimääräisistä makuuhuoneista.
Mietiskeltiin jonkin aikaa sopivaa vihreää sävyä. Löydettiin Tikkurilan sävyistä Lime, mikä miellytti meitä eniten. Suomen Luonnonmaalien jätkät joutuivat tekemään vähän maalitaikojaan, jotta he saivat tehtyä meille halutun sävyn. Meille tuli Auron 321 seinämaali. Ja värihän oli täydellinen!
Maali itsessään on hieman tahmeampaa kuin ns.perinteiset maalit. Mielestäni se peittää myös erittäin hyvin. Ja tuoksu on mukavan luonnollinen!


Kellastuneet hirret käsiteltiin Tremaxilla kolmeen kertaa, jotta ne vaalenivat sopivasti. Tremax-käsittelyn jälkeen hirsien pitäisi pysyä vaaleina jopa 20 vuotta! Tremax on muuten aika jytäkkää tavaraa, eli tuuletuksesta ja hengityssuojista kannattaa pitää huolta. Lisäksi huomasin tuossa tehdessä, että käsittely kannattanee aloittaa seinän alapuolesta, jolloin mahdolliset valumajäljet eivät jätä hirteen vaaleaa raitaa. Toki nuo valumajäljet tasoittuvat käsittelykertojen aikana.

Kuva olohuoneesta. Vasemman puolen hirret Tremax-käsitelty kolme kertaa ja oikean puolen hirret vasta sahattuna, kellastumattomana. Ei juurikaan näy eroa!Muutama päivä Tremax-käsittelyn jälkeen vedettiin hirsiin vielä Auron väritön kuultomaali suojaksi. Näin saatiin vaalennettua hirren yleisilmettä ilman, että olisi jouduttu esimerkiksi valkolakkaamaan ne. Tehtiin kuultomaalaus tässä huoneessa kahteen kertaan. Voi olla, että esimerkiksi keittiöön laitetaan jopa kolme kerrosta maksimaalisen suojan vuoksi.

Tremax-käsitelty ja kuultomaalattu hirsiseinä

Tässä vielä kuvaa ulkoapäin. Ikkunanpuitteet saa tervamaalauksen ensi keväänä :D

2 kommenttia:

  1. Jätättekö puun värille nämä hirret jotka olette käsitelleet tuolla tremaxilla? Tämä oli ihan outo aina itselleni. Minulla on kans rakennus projekti meneillään ja mietinnässä se, että kun makuuhuoneissa osa seinistä on täyttä hirttä ja osa hirsipaneelia. Ajatus kylläkin käsitellä valkoisella kuultavalla seinät. Tuli vain mieleen, että mitenkähän käy värierojen..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oho, vastasin tähän jo aiemmin, mutta näköjään vastaus on kadonnut jonnekin! Pahoittelut! Käsiteltiin hirsi vielä Auron värittömällä kuultomaalilla, jotta puu saa paremman suojan esim.likaantumiselta. Joo tuo paneelin ja hirren yhdistäminen on kyllä hieman ongelmallista. Mun mielestä värierot katosi aika kivasti, kun käsittelin paneelin Tremaxilla kaksi kertaa ja hirren kolme (kuva tekstissä). Mekin mietittiin hetki valkolakkausta, mutta ollaan nähty parit vanhat valkolakkaukset ja hirrestä näyttäisi tulevan "vaaleanpunainen" kun se tummuu valkolakan alla. Tremax voisi siis olla hyvä,vaikkakin tekisi valkokuulto-käsittelyä! Tsemppiä projektiin!

      Poista

Kommentit ja kysymykset ovat tervetulleita!