sunnuntai 2. lokakuuta 2016

Sisätyöt vauhdissa: väliseinien tekoa


Toimisto sai tänään uuden paikan keittiöstä

Maanantaina aloitettiin väliseinien runkojen väsääminen tekniseen tilaan, jotta putkimies ja vesi-ilmalämpöpumpun asentaja pääsevät hommiin. Siitä sitten vähitellen jatkettiin ympäri taloa, eikä ihan kaikkia saatu vielä tehtyäkään.

Tekninen tila lähes levytetty. Laitetaan lisäksi vielä osb-levyä, jotta seinään on helpompi kiinnittää.


Väliseinien tekeminen lähti liikkeelle niin, että sahattiin ensin moottorisahalla hirteen väliseinän runkotolpan levyinen ura, tai oikeastaan useampikin ura.  Sitten hakattiin taltan ja vasaran kanssa halutulta alueelta hirttä pois. Yhden uran ”puhdistuksessa” meni varmaan kaksi tuntia. Ihan hullua hommaa… Mutta on ainakin ehtaa tavaraa tämä meidän hirsi! Mietin kokoajan, että miten tämän voisi tehdä helpommin… Nikolle tuli mieleen, että ehkä piilukirveellä olisi voinut saada hieman helpommin… Itse pohdiskelin jo jonkun höylän käyttöä, mutta se ei kuulemma olisi onnistunut. Ei hajuakaan, miten ns.ammattilaiset tekevät noita uria. Voi taas vaihteeksi olla, että oltiin aika tarkkoja tuossa vuolemisessa ja haluttiin saada runkotolpat suht tiiviisti uraan, jonka vuoksi se oli hieman hidasta. 

Tiivistettiin vielä jokainen hirren uraan menevä runkotolppa pellavalla. Tolppiin tuli myös kolme liuku-uraa hirren painumisen vuoksi.

Aika hurja ajatus, että väliseiniämme kannattelee 98 mm kertopuu… Korkeimmilla osuuksilla kertopuu on neljän metrin luokkaa pituudeltaan ja tuntuu kovinkin taipuisalta : D  Tietysti kipsilevy tekee seinästä jäykemmän.

Eteinen ja vaatehuonetta

Saatiin tekninen tila levytettyä kokonaan. Pääsin pakkeloimaan ekaa kertaa elämässäni sekä maalasin seinät eilen kahteen kertaan.  Maalattiin muuten tekninen tila VALKOISELLA! Hehe, aika uskomatonta… Ei tietenkään olisi ollut järkeä maalata sitä millään muullakaan värillä… Täytyy kyllä todeta, että valkoinen väri tekee kyllä tilantuntua! Tekninen tila tuntui pieneltä kopilta, kun aloitin maalausta. Pieneltä kopilta se tuntui maalaamisen jälkeenkin, mutta oli se jo vähän avaramman oloinen!

Teknistä tilaa

Vielä täytyy saada lattian maalaus tehtyä teknisessä tilassa, niin sitten alkaa näyttää jo aika hyvältä! 

Mulla alkaa ajatukset karkailla jo aika paljonkin väliseinien värimaailmaan nyt, kun kipsilevytkin löytävät paikkansa vähitellen. Laitamme olohuoneeseen hirsipaneelia, mutta muuten (luultavasti) väliseinät jäävät kipsilevylle. Aika vähän loppujen lopuksi meille tulee väliseinäpintaa per huone, mutta pitäähän sitä silti vähän pohdiskella. Meillä oli alun perin hyvinkin samanlaiset ajatukset seinien maalaamisesta/tapetoinnista, mutta nyt taitaa olla hieman erilaisia näkemyksiä liikkeellä :D Multimediahuoneeseen vähän kiinnostaisi laittaa nestemäistä tapettia… Olisiko jollain omakohtaista kokemusta asiasta? Kannattaako laittaa?

Pikkumakkareiden väliseinän runko ja vähän levytetty multimediahuone

4 kommenttia:

 1. Hienosti etenee teilläkin raksa! Tuo väliseinien pystytys on mukavaa kun rupeaa huoneet hahmottumaan eri tavalla jo!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :D Kyllähän tää onneks tässä edistyy... Jep! Ainoa miinus on vaan, että nuo 3 metrin kipsilevyt on aika sairaan painavia ja ikäviä käsitellä :D

   Poista
 2. Laitoitteko levyn kiinni myös hirsiseinään kiinnitettyyn pystytolppaan?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka! Pahoittelut vastaus viiveestä! Laitettiin. Näin väliseinät mukautuu hirren painuessa 😊

   Poista

Kommentit ja kysymykset ovat tervetulleita!