sunnuntai 21. elokuuta 2016

Pintahuovan asennus täydessä vauhdissa

Nyt on päästy siihen vaiheeseen, että koetetaan saada pintahuovat laitettua paikalleen ennen talven tuloa. Kerroinkin jo aiemmin alushuovan asentamisesta ja nyt sitten päästiin vihdoin pintahuovan kimppuun!

Valmista pintaa!

Valittiin pintahuovaksi Katepalin 3T-mallin laatta. Se tuli uutuustuotteena viime keväänä ja tykästyttiin sen erilaiseen ja erottuvaan ulkomuotoon. Suorakulmainen laatta näyttää hyvältä isolla kattopinnalla ja on lisäksi vähän poikkeava ns. ihan perinteisistä bitumikatteista. Kenellekään ei varmaan tule yllätyksenä, että valittiin väriksi musta :D


Huovan laittaminen itsessään on aika helppoa. Täytyy vaan jaksaa keskittyä jonkin verran, että linja pysyy suorana! Huovassa itsessään on aika kivat apurit linjan suorana pysymiseen. Molemmissa sivuissa on ”pylpyrät”, jotka sopivat toisiinsa. Lisäksi täytyy katsoa alempaa laattaa, että laitettava laatta peittää alempaa laattaa oikean verran. Olen laitellut pintahuopaa jonkin verran ihan yksinäänkin, eikä se oikeasti ole kovin hankalaa (meinaan, että ihan sopivaa hommaa naisille).

Pintahuovan laittaminen vaatii kyllä rautaisia hermoja tuon erkkerin kattorakenteen takia. Aumaan vedettiin ensin Pintari-huopaa kumibitumiliiman kanssa. Itse pintahuovan laitto on aika hidasta, kun jatkuvasti saa olla veistämässä sopivankokoisia aloitus- ja lopetuspaloja. Niissä joutuu aina leikkaamaan huovan sopivaan mittaan ja toisinaan vieläpä jiiriin. On turhauttavaa, kun ei pääse etenemään kunnolla.

Tuskien taival. Erkkerin huopa valmiina.

Toisella puolen kattoa eteneminen on taas hyvinkin jouhevaa, kun saa latoa useampaa huopariviä samanaikaisesti lähes 20 metrin matkan. Tehtiin pari päivää sitten 10 tunnin päivä kaverin kanssa ja Niko tuli työpäivän jälkeen auttamaan, niin saatiin noin puolet tuosta pitkästä lappeesta tehtyä. Eilen puolestaan sadekuuro pääsi keskeyttämään meidän urakan hetkeksi, mutta aurinkoinen sää kuivatti katon kuitenkin nopeasti. Epävakainen sää kyllä luo omat haasteensa kattohommissa..
Saatiin onneksi ihan tuliterä huopanaulain lainaan Ollilta (Sussun iskältä), joten naulaaminen sujuu hyvinkin nopeasti. Alushuopahan tuli vedettyä käsipelin kiinni, mutta siihen upposikin kyllä vähän vähemmän nauloja kuin pintahuopaan tulee menemään. 

Tämän tekstin kirjoitteluun meni mun raksatauko. Ei auta kuin lähteä takaisin katolle, niin saadaan se vielä joskus valmiiksi! 

Siinä vielä kuistinkin katto ilman harjahuopaa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit ja kysymykset ovat tervetulleita!