maanantai 25. heinäkuuta 2016

Kultaako aika muistot?

Toivon syvästi ettei! Erityisen paljon toivoin sitä pari iltaa sitten, kun jäin yksin Räntsille yöksi. En jaksanut enää pitkän ja raskaan raudoitusverkkojen laiton jälkeen lämmittää saunaa enkä edes vesipataa. Niinpä tyydyin ”suihkuttelemaan” viileähköllä vedellä. Voi kuulostaa helpommalta kuin oikeasti oli.

Ollaan heitetty paljon läppää siitä, että aika kultaa muistot. Haluan yrittää oikeasti muistaa ne hetket totuudenmukaisina, kun olen palellut kylmän veden alla. Ne hetket, kun olen tuntenut suurta epätoivoa surratessa (tai lähinnä, kun tuntui, ettei se ikinä lopu) tai asetellessa korokepalikoita raudoitusverkon alle. Tai silloin, kun olen ollut fyysisesti ihan finaalissa. Ehkäpä juuri tämä postaus saa minut muistamaan nämä fiilikset.

Mutta älkää hätääntykö, hyvällä fiiliksellä mennään! Saatiin talon raudoitusverkot vedettyä ja hirsiseinät suojattua suunnitellusti viime viikolla. Ja tänään oli huikea päivä. Meidän supertehokas putkimies pälähti paikalla puoli kahdeksan maissa aamulla ja sitten alkoi armoton vesikiertoisen lattialämmityksen asennus. Reilu 700 metriä meni putkea ja aikaa vain reilu neljä tuntia parin tauon kanssa. Putkimies veti putkia ja sain kunniatehtävän olla ”surrikoneenkuljettaja”. Aikamoista haipakkaa vedettiin. Oli tosin todellista luksusta tehdä surraukset koneella! Mietittiin edellisenä iltana Nikon kanssa, kun vedeltiin surrilankoja surrikoukulla, että tähän on pakko olla joku laite. Ja heti seuraavana päivänä pääsin käyttämään kyseistä konetta. Ai, että oli herkkua!

Lattialämmitysputkea

Putkisekamelskaa

Päivän mahtavuus ei tosin loppunut vielä siihen. Saatiin autotallin 100 neliön raudoitusverkot paikalleen, surraukset tehtyä ja nappulat laitettua paikalleen :D Ja sen kyllä tuntee.

On ollut ihanaa olla nyt viikko ”kesälomalla”. On ollut kivaa, kun oon saanu muun muassa anopista apurin raksahommiin. Voiko parempaa olla kuin viettää laatuaikaa rakkaiden kanssa raksalla?

5 kommenttia:

 1. Jos ette ole ehtineet vielä valaa betonia, niin vinkkinä että betonia muuten roiskuu pahimmillaan jopa pariin metriin. Jos teille ei tule peittävää tai puolipeittävää pintakäsittelyä hirsiin niin suosittelen korkeampia muoveja. Betonikökkäreet lähtee toki kuivana hyvin lastalla, mutta sen alle jäävän tumman laikun saa pois vaan hiomalla. Jo päivettyneen höylähirren (kiiltävä sileä pinta) hiominen niin ettei kohtaan jää selvää vaaleaa länttiä ja hiomapaperin jättämiä naarmuja liian karkeasta paperista on tosi työlästä. Jos pintaan tulee peittävää tai puolipeittävää käsittelyä niin ei merkitystä kun vaan rapsuttelee kökkäreet pois.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi apua, huomenna on valu! Toivotaan, ettei roiskuisi kauheasti... Kiitos vinkistä, vaikkakaan en enää lähde lisäsuojailemaan seiniä tähän aikaan :D Me vedetään seinät sellaisella valkaisuaineella (tekee hirren vasta höylätyn näköiseksi), mikä ilmeisesti poistaa myös likaa eli uskoisin, että betoniläntit lähtee sillä.

   Poista
  2. Huh, valusta selvitty! Oltiin onnekkaita eikä roiskeita tullut juurikaan. Laitoinkin tuossa uusimpaan postaukseen kuvan ainoista roiskeista :)

   Poista
 2. Teillä oli tuuria. =) Meillä oli muovit suunnilleen samalla korkeudella ja en tiedä mistä oli kiinni, mutta betonia oli tosiaan jopa 2 metrissä. Pieniä roiskeita tosin, mutta paljon. Kolmen makuuhuoneen hirsiset ulkoseinät jätettiin ihan höyläpinnalle ilman mitään käsittelyä ja aikaa ja vaivaa vaati että sai kaikki betoniroiskeet häivytettyä siihen malliin että niitä ei huomannut kuin tarkkaan läheltä katsoessa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Välillä on lohduttavaa, että oli hyvääkin tuuria :D Oi,että... Joo se kyllä teettää kummasti muutaman tunnin lisää töitä, että joutuu putsailemaan.. Eikä niitä välttämättä muut niinkään huomaa, mutta jos itse tietää missä roiskeet oli niin se kyllä häiritsee :D hehe!

   Poista

Kommentit ja kysymykset ovat tervetulleita!