maanantai 23. toukokuuta 2016

Hirsikehikko nousee!

Tätä päivää on odotettu! Tänään jätkät aloittelivat talon hirsikehikon pystytyshommia iltapäivästä ja näkyvää jälkeä tuli jo jonkin verran. Jotenkin veti melkein sanattomaksi, kun pällisteltiin Räntsillä ja todettiin, että siinä se meidän oma hirsikoti sitten kohta on. Ja kyllä se 230 mm lamellihirsi on vaan niin ihanan massiivista, oi että! Ei voisi olla enää tyytyväisempi valintaan. 

Hirsipino autotallin edessä

Oli muutenkin tosi jännä päivä. Ensimmäinen päivä aikoihin, tai ehkä jopa kuukausiin, kun ei tehty itse juurikaan mitään :D Ollaan käyty jo aiemmin katsomassa yhtä Peuratalojen pystytysporukan tekemään hirsitaloa, joten voidaan olla aika huoletta ja luottaa siihen, että jätkät osaa hommansa. Eivätkä jää turhaa pyörittelemään peukaloitaan tontille. Jossain vaiheessa pohdittiin jopa, että olisi pystytetty hirsikehikot omin voimin, mutta kyllä nyt saadaan taas todeta, että tehtiin itsellemme hyvä palvelus, kun jätettiin se ammattilaisille. Saatiin itsellemme pari ”vapaapäivää” ja saadaan varmasti hyvin pystytetyt rakennukset.


Hirret leviteltyinä ja kasaustakin aloiteltu

Päästiin jopa lähtemään kotiakin kohti inhimilliseen aikaan (pitäisköhän ihan laittaa kalenteriin ylös tämä harvinainen tapahtuma..?) Otin itse vähän kuvia, hengailin ja keitin pojille kahvit. Niko tais vähän kuvailla myös ja auttaa parin hirren nostamisessa. Tässä ollaan nyt vedetty tosi kovalla sykkeellä hommia ja on kyllä saatu aikaankin! Täytöt tuli oikeastaan aika kivuttomasti ja salaojatkin on vedetty. On tää raksaaminen rankkaa, mutta niin perhanan palkitsevaa samalla. Katsellaan loppuviikosta jos olis jo hirsikehikot pystyssä!


Tässä näkyy hyvin tuo 230 mm lamellihirren massiivisuus. Se on liimattu neljästä palasta


Meidän makkarin sisänurkka!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit ja kysymykset ovat tervetulleita!