torstai 25. helmikuuta 2016

Dynamiitin katkua ilmassa

Räjäytysmatot aseteltu

Louhinnat ovat alkaneet! Tai siis louhinta alkoi jo muutama viikko sitten. Itseasiassa siitä taitaa olla aika tarkalleen kolme viikkoa. Rakennuspaikka sijaitsee kalliolla ja oli alusta asti selvää, että louhintaa joudutaan tekemään vähän isommalla voluumilla. Kuutioita tulee arviolta 700-1000. Louhintatyöt eivät ole kuitenkaan sujuneet ihan odotusten mukaisesti. Tätä voisi kutsua projektin ekaksi vastoinkäymiseksi tai ainakin koettelemukseksi ja hermojen venyttämiseksi.
Olimme sopineet urakoitsijan kanssa, että räjäytystyöt alkaisivat hieman ennen tammikuun puoliväliä. Kovien pakkasten, lumisateen, koneiden rikkoutumisten, työntekijöiden saikkujen ja lopareiden takia töiden aloitus kuitenkin viivästyi muutamalla viikolla. Okei, eihän parin viikon viivästys ole edes paha, kun louhintaan ja louheen murskaamiseen pitäisi mennä vain reilu viikko!

No mutta mitäs sitten kävikään..? Sama homma jatkuu. Räjäytykset etenee etanavauhdilla ja se alkaa kyllä kuluttamaan hermoja. Pari räjäytyskenttää päivässä ja välillä useiden päivien taukoa erinäisistä syistä johtuen. Jossain vaiheessa alkoi jo usko loppua ja rupesin miettimään, että saadaanko louhintoja ylipäätään edes hoidettua. Toisaalta käy kyllä sääliksi pientä yritystä ja tosi mukavaa urakoitsijaa. Ei ole varmastikaan kiva tilanne heidänkään kannalta. Nyt on mennyt jo yli kuukausi siitä, kun louhintojen piti LOPPUA! Ainoa asia, mikä tuo lohtua on se, että onneksi ollaan silti hyvissä ajoin liikkeellä eikä jätetty louhintoja viimetinkaan. Ei tuo talvikaan näytä vielä muuttuvan kevääksi, joten onhan tässä vielä aikaa pelleillä räjäytysten kanssa. Pohjien teon pitäisi alkaa kunhan lumet lähtee. Toiveikkaina ollaan, että siihen mennessä saataisiin tasainen rakennuspaikka ja jäätävät kasat mursketta pitkin tonttia. 

Nyt tontilla on kyllä räjäytelty ilmeisen ahkerasti viimeiset pari päivää. Vielä taitaa olla jonkin verran räjäytettävää ja sitten alkaa murskeen tekeminen.Tällaiset viivästykset kyllä pistää mietityttämään. Rakennusprojektissa tulee olemaan paljon asioita, joihin ei pysty itse vaikuttamaan juurikaan. Se tulee kyllä vaatimaan pitkää pinnaa. Pinnan pidennys on siis hyvä aloittaa jo nyt :D Kauan muilla raksaajilla on mennyt louhintoihin? Olisikin mielenkiintoista tietää, miten nopeasti homman olisi voinut tehdä!

Boom!
Poranterä
Kivitaidetta
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit ja kysymykset ovat tervetulleita!